søndag 5. april 2020

Fiske – Laksepose

Da var slangepose for pakking av laks/fisk kommet i hus her.
200m ruller i bredde 40cm kraftig plast, klipp av en passe lengde etter størrelsen på fisken,
slå en knute,
putt fisken oppi, form posen rundt fisken får å få ut mest mulig luft og slå knute i andre enden også.
Du slipper da søl på tur hjem og du kan legge den i fryseren uten at det blir bøy på fisken….

laksepose

Pris 5,- pr. meter, totalt 1000,- for en rull på 200m
Bestilles via post@braks.no

Se også Klær med trykk Laksefiske i Norge

 

Våre tre bestselgere fluestenger fra EikreFly

Fluvius 15’0″ #10/11

Nå er vi over i storfiskklassen. Denne er laget med tanke på speykast i store elver med muligheter for å få på de største ruggene. Stanga tåler store fluer, vind og lange kast på en utmerket måte. Den har stor kraft og forholdsvis dyp aksjon, men likevel en følsomhet som gir det lille ekstra. Helliner og klumper passer like godt og lange kast presenteres med letthet. Selv om den er dyp har den altså kraft nok til løfte mye snøre ut av vannet. Noe som favoriserer bruk av lang klump.

Deler: 4
Grep: Spey kork med burl kanter
Fighting Butt: Kork med avrundet burl kant

Veil. 4698,-

 

Fluvius 12’3″ #7/8

12’3″ #7/8 er en lett tohånds som rett og slett er trivelig å fiske med etter små og mellomstor laks i mindre elver eller under lav vannstand. Det er likevel kraft nok i stanga til å kjøre stor laks på godt over ti kilo på normal måte om man skulle være så heldig å få på en. Stanga er svært lettkastet og spenstig samtidig som den er myk og behagelig. 12’3″ #7/8 er like god til kast over hodet som til spey så den passer under de aller fleste forhold hvor man ikke trenger enorme krefter og/eller lengder. Passer best til rene klumper selv om den selvsagt også går fint sammen med helliner.

Deler: 4
Grep: Spey kork med burl kanter
Fighting Butt: Kork med avrundet burl kant

Veil. 3998,-

 

Fluvius 9’0″ #5 / #5M

Er det noen klasse som kan kalles «folkeklassen» så er det denne. De aller fleste som begynner med enhånds fluefiske starter med klasse fem. Og de aller fleste av disse vil beholde dette som sin favorittklasse. Og det er ikke så rart heller. En stang beregnet for AFTM 5 med riktig line vil kunne fungere svært godt under de aller fleste forhold. Det tåler litt vind, gir nok lengde og meget god kontroll. I tillegg har man mulighet til å fiske med synkeliner så vel som flyteliner til rent tørrfluefiske. Variasjonsmulighetene er med andre ord svært stor i denne klassen. Men 9′ #5 er nok mest populær som tørrfluestang. Lett nok, tungt nok, mykt nok, spenstig nok og behagelig å fiske med dag ut og dag inn. Så skal du ha bare én stang og ikke skal fiske på helt spesifikke steder med spesielle forhold så anbefaler vi 9′ #5. Det kan svært sjelden bli helt galt. Ettersom tørrfluefiske står så sterkt (ikke uten grunn) i fluefiske har vi også laget denne i to versjoner. Samme aksjon, men med to forskjellige stivhetsgrader slik at de aller fleste vil kunne finne «sin» stang. Noen liker en mykere stang og andre en litt stivere. Ofte er dette på bakgrunn av lengden man trenger under kasting, men det kan også være en ren trivselsfaktor som avgjør. Eller kastestil, fortomtykkelse eller rett og slett ut ifra hva som passer best til favorittsnøret. Den mykeste utgaven har fått en «M» (latin; Mollis – myk, fleksibel, delikat) ved siden av tallet 5.

Grep: Western kork med burl kanter

Veil. 2898,